Tehnologie inovatoare pentru capturarea realitatii 3D in medii ostile
Tehnica scanarii 3D reprezinta o metodologie de lucru relativ nou aparuta. Obiectul masurat este reprezentat printr-o multitudine de puncte (nor de puncte) – adica o retea densa de puncte care poate fi vazuta ca si o poza cu informatii de adancime unde pixelii sunt definiti ca puncte de coordonate 3D (X,Y,Z) in culoarea lor naturala.

Scanarea cu laser a instalatiilor de putere permite atingerea obiectivului prioritar si anume obtinerea de modele digitale primare tridimensionale si desene de inalta precizie necesare pentru a face fata provocarilor legate de proiectare, constructie, controlul calitatii, diagnostice si altele sarcini de inginerie.

Cantitate si calitate in gestionarea, proiectarea si analiza elementelor de infrastructura energetica
Aplicata la sistemului de energie electrica, scanarea cu laser este utilizata pentru a imbunatati calitatea datelor de baza necesare pentru crearea de desene 3D ale echipamentelor si crearea de modele tiparite pe baza modelelor CAD. Pe baza datelor obtinute, modelul de transformare CAD de inalta precizie este crestat in concordanta cu dimensiunile initiale.

Cu ajutorul norului de puncte georeferentiat se pot genera :

  • DTM – model digital al terenului
  • DSM – model digital al suprafetei
  • Ortofotoplan – imagini ortorectificate
  • Modele 3D ale obiectelor masurate

Performanta proiectarea elementelor de infrastructura energetica

  • Scanarea prin laser 3D permite clienților obtinerea de date precise intr-o perioada scurta de timp. Tehnica de scanare capteaza cu precizie și eficient datele in locații in care accesibilitatea este dificila, iar zonele sunt nesigure.
  • Scanarea prin laser poate fi realizată la distanța de echipamentele cu energie. Cele mai mici detalii pot fi surprinse in zone extrem de aglomerate.
  • Scanarea cu laser a instalatiilor de putere permite atingerea obiectivului prioritar si anume obtinerea de modele digitale primare tridimensionale si desene de inalta precizie necesare pentru a face fata provocarilor legate de proiectare, constructie, controlul calitatii, diagnostice si altele sarcini de inginerie.
  • SC Geosilva SRL poate furniza informatii fiabile si exacte, in ceea ce privește actualizarea si extinderea instalatiilor de energie electrica.
  • Scanarea prin laser 3D poate ajuta in proiectarea, secventierea si planificarea instalatiilor electrice, plus reducerea comenzilor de schimbare.